tiistai 14. tammikuuta 2014

Kosmetiikkaa marketista

Asia, jota odotin innolla Itävallasta: DM ja BIPA. Saksassa ja Itävallassa on marketteja, joissa myydään pelkästään kosmetiikkaa, pesuaineita yms. päivittäistavaratuotteita. Rakastan halpis/markettikosmetiikkaa, koska kitsas. Kaupoissa on mieletön valikoima markettien omia edullisia merkkejä sekä myös ihan perus Lorealia ja Maybellinea, jotka nekin on hippasen halvempia kuin Suomessa.

DM taitaa olla alunperin saksalainen ja BIPA taas itävaltalainen, jos en nyt ihan väärässä ole. (Oli pakko googlata, oikeassa olin.) DM:stä löytyy kosmetiikan ja pesuaineiden lisäksi ekologisia ruokajuttuja kuten suklaata, kahvia, pastaa jne.

Niinpä heti maanantaina lähes ensitöikseni marssin kosmetiikkakaupoille. Ensin BIBAan, joita löytyy näinkin pienestä kaupungista kaksin kappalein. Purkkeja ja purnukoita riitti ihmeteltäväksi, ja olikin vaikea valita ja tutkia saksankielisiä etikettejä. Ostin jonkun semihalpis luomivärin ja metallirasian jotain paikallista perusrasvaa. Mulla on joku pieni fetissi matkakokoisia kosmetiikkapurkkeja kohtaan. Täältähän löytyi sitten koko hyllyllinen kaikenlaisia pikkupulloja sampoota, suihkugeeliä, käsirasvaa, jalkarasvaa, dödöä ja mitä niitä nyt oli. Olis tehnyt mieli ottaa kaikkea yksi. Täytyy ehkä käydä hamstraamassa niitä jossain vaiheessa.

Seuraavaksi vuorossa oli DM. Taas ihmettelin purkkihyllyjä, etsin naamarasvaa. Päädyin paikalliseen merkkiin ja oli tarjouksessa. Jos on huonoa, haen jotain toista. DM:ssä on muuten hyvä luonnonkosmetiikkavalikoima. Löytyy marketin omia merkkejä sekä Weledaa ja sen sellaista. Haksahdin itsekin ekologiseen body lotioniin.

Nyt on sekin pyyhitty todo-listalta. Vähän tylsäähän täällä kieltämättä on, kun tuota tekemistä ei ihan hirveästi ole. Mutta rauhassa katsellaan. Voisi alkaa suunnitella vaikka jotain päiväreissua Salzburgiin tai jotain. Silti istun mielummin tietokoneella täällä kuin Suomessa.

Laters.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti