perjantai 17. tammikuuta 2014

Jogurtista asiaa

Päivät kuluvat enemmän tai vähemmän tekemättä oikeastaan mitään. Mitään fiksua ainakaan. Eilisen vietin koko päivän kotona. Kuulostaa ehkä karulta ja saamattomalta - sitä se onkin. Mutta ei siitä sen enempää. Viikonloppu vihdoin käsillä: huomenna toivon mukaan ekaa kertaa mäkeen (iik) ja illalla toivon mukaan viiniä, lisää viiniä, ehkä bisseä ja baariin (iik).

Mutta nyt päivän varsinaiseen aiheeseen. Teen tikusta asiaa ja kirjoitan jogurtista. Toinen asia mitä rakastan Itävallassa (sekä Sveitsissä ja Saksassa) on jogurtit sun muut rahka/vanukasherkut. Suurelle jogurttien ja vanukkaiden suurkuluttajalle paikalliset maitoherkut on yksi parhaista asioista mitä tiedän.

Löytyy kirsikkaa, panna cottaa, stracciatellaa, kahvia sekä perinteisiä mansikka-marja-hedelmä-sekoituksia. Oma suosikki on kuitenkin suklaa, mitä ei Suomesta saa. Tosin täällä Itävallassa en ole nähnyt ihan niin hyvää suklaajogurttia kuin Sveitsissä. Jogurtit täällä on ihanan pehmeitä, kermaisia ja rahkaisia - parasta! Valikoimaa jogurttihyllyllä riittää enkä ole läheskään ehtinyt maistaa vielä kaikkia. Täytyykin tänään kipaista kaupasta hakemaan uutta satsia erimakuisia jogurtteja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti