maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäinen kosketus lumeen ja lautaan

Vihdoin päästiin lauantaina mäkeen. Päätettiin kävellä noin 15 minuutin matka Hochwurzenin keskukseen. Joonas oli sieltä katsonut mulle helpon rinteen. Keskus on osa suurempaa Schladming-Dachstein Ski Resortia. 

Aamu näytti pilviseltä, mutta rinteeseen päästyämme taivas repesi ja aurinko tuli esiin. Oli oikeastaan aika kuuma ja olin pukeutunut ehkä vähän turhankin lämpimästi. Ostin päivälipun ja täytyy sanoa, että mistään halvasta huvista täälläkään ei ole kyse. Täältä kyllä saa viikkolippuja ja tietysti kausikortteja, mutta tämmöiselle satunnaiselle laskijalle ei mitään kätevää. Toivoisin jotain kymmenen kerran korttia. Oltiin sen verran myöhään liikkeellä, että ostin päivälipun klo 11 eteenpäin. Se maksoi 43,50 + 3 euroa. 

Ensimmäinen hissiosuus pisti pasmat sekaisin. Ekaa kertaa yli vuoteen laudan päällä ja poismeno tuolihissistä olikin todella jyrkkä alamäki. Siitä sitten vähän matkaa haparoiden alaspäin ja muistellen, että miten hitossa tällä vehkeellä kuljetaan. (Täältä voi muuten lukea mun lumilautahistoriaa tarkemmin.) Seuraava hissi ylöspäin odotti jo vuoroaan, mutta se oli onneksi helpompi.

Pienten tutinoiden ja paniikinomaisten kramppausten jälkeen itse laskeminen alkoi sujua jo aika hyvin. Yllättävän äkkiä kaikki muistui mieleen. Rinne on sen verran pitkä ja mun laskeminen niin hidasta, että lopulta taidettiin laskea se läpi noin viitisen kertaa. Välillä istuttiin kokiksella ja bissellä rinnekahvilassa ja nautittiin auringonpaisteesta. Loppupäivää kohden rinne muuttui jo aikamoiseksi muhjuksi, joten päätettiin lähteä kotiin. Keskus menee kiinni neljältä. 

Ainoa todellista paniikkia aiheuttanut kohta oli väliasemalta alas laskeminen. Mäki oli jyrkkä, jäinen ja helvetin pelottava. Mutta hengissä selvittiin alas asti.

Päivä jatkui Joonaksen kämppiksen synttäribileiden merkeissä. Kämppis teki ruokaa ja lisää jengiä lappas koko ajan ovesta sisään. Ilta päättyi paikalliseen discohelvettiin Tenneen. Oli hauskaa!






2 kommenttia:

  1. Aika vähänlaisesti siellä näyttää olevan lunta! Kiva kuitenkin että pääsit laudalle... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lunta ei käytännössä ole. PAITSI viime yönä ja tänään on dumpannut tänne kylään asti, joten eiköhän vuorillekin! Huomenna toivottavasti taas mäkeen, oje! Terveisiä Helsinkiin!

      Poista