tiistai 14. tammikuuta 2014

Eka ja terveiset Itävallasta

Olen nyt Itävallassa, Schladmingin kaupungissa keskellä Alppeja Styrian (Steiermark) osavaltiossa. Asukkaita on noin 4000 ja korkeutta vähän päälle 700 m. Kaupunki on suosittu turistikohde, mikä näkyy vaeltavina kypäräpäinä ja suhisevina laskupukuina suksineen päivineen. Meininki on hyvin perinteistä sukset + monot + apré ski = kaljaisia junttituristeja karvakauluksilla. 

Muuten kaupunki vaikuttaa oikein viehättävältä alppikaupungilta. Talot on perinteisiä ja idyllisiä. Kadut kapeita ja mutkaisia mitä korkeammalle mennään. Löytyy kahviloita, ravintoloita ja baareja. Myös perinteiset shoppailumestat eli urheilukaupat, Esprit sekä jotain random eurooppalaisia vaatepuljuja. 





Saavuin pari päivää sitten, joten hirveän paljon en ole ehtinyt vielä tehdä. En ole täällä perinteisenä turistina vaan enemmänkin vierailevana tähtenä. Lumilauta on mukana ja tarkoitus on päästä jonakin päivänä mäkeen. Yksin en voi mennä, joten täytyy odottaa, että työssäkäyvä ehtii mukaan. 

Lyhyesti taustaa mun Itävaltaan. Olin Itävallassa Dornbirnin kaupungissa Erasmus-vaihdossa vuonna 2011. Itävaltaiset ja itävaltalaisten erikoiset tavat tulivat tutuiksi ja maa rakkaaksi. Siinä mielessä on myös ihana olla nyt täällä. Dornbirn sijaitsi Vorarlbergin osavaltiossa aivan Sveitsin rajalla ja nyt olen ihan Itävallan keskellä. Jännä nähdä, miten Schladmingin ihmiset ja paikka yleensäkin eroaa Vorarlbergin seuduista.


Jatkuvasti soivat kirkonkellot olin ainakin ehtinyt unohtaa. Katolisessa maassa kellot herättävät seitsemän aikaan (?) aamuisin soimalla varmaan viisi minuuttia putkeen. Täällä on myös sunnuntaisin aika pitkälti kaikki kiinni, ei tosin niin huonosti kuin Dornbirnissa, koska turistit. Kävin eilen kävelyllä tsekkaamassa kaupunkia, kun toinen oli töissä. Pari kahvilaa ja baaria oli auki sekä alakerrassa oleva Blue Tomaton liike. 

Äärimmäisen positiivista on myös aurinko ja sen näkyvä olemassa olo. Suomen kahden kuukauden pimeyden jälkeen tuntuu suhteellisen hyvältä. Lunta ei täällä ole paitsi vuorilla ja rinteillä. 



En tiedä vielä tuleeko tästä blogista mitään. Mutta jos siltä tuntuu, niin voisin kirjoittaa havaintojani Itävallasta ja sen erikoisuuksista. Pieniä juttuja ja suuriakin. Suunnitelmissa on myös tehdä visiittejä lähimpiin suuriin kaupunkeihin. Vanhana Sound of Music -fanina Salzburg kiinnostaa sekä Graz. Jos aikaa riittää, niin Sveitsi ja vanha kotikaupunki Dornbirn olisi ihana taas kokea.

Auf wiedersehen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti